Monday, November 14, 2011

PASS >>>> TAAA

AGLIO oooooLIooooooo





uih....aku kepingin dowh spaghetti nie.......dengan seafood yang merata dan melimpah ruahnye....dengan rasa berminyak-minyak nye...sodapnyer !! aku mahu kan nye...aku rasa nak buat je sekarang nie..tapi...tapi...tapi....aku...aku.....MALAS !! kepada yang bersama aku kepingin....nie resepi nyer yew.....cepa amik buku...salin !! 


Bahan-bahan (5-6 orang)
500 g spaghetti
1 kg seafood (udang, sotong dan kepah)
1 cawan minyak zaitun (olive oil)
3 ulas bawang putih (dihiris)
3 sudu besar chili flakes
3 sudu besar oregano flakes
3 sudu besar parsley flakes
1 sudu kecil lada hitam
1 sudu kecil garam
1 kiub pati ayam

Cara-cara

  1. Rebus spaghetti sehingga lembut dan toskan. Dalam periuk lain, rebus seafood sehingga hampir masak dan toskan. Jangan buang air rebusan seafood ini.
  2. Panaskan minyak zaitun, tumis bawang putih sehingga kekuningan. Jangan sampai hangit. Masukkan 1 senduk air rebusan seafood.
  3. Masukkan oregano, parsley dan chili flakes, lada hitam, garam dan pati ayam.
  4. Masukkan spaghetti dan seafood. Kacau hingga sekata.
  5. Siap untuk dihidangkan.


haa....senangkan ?? just berisiko nak beli minyak zaitun je la...tapi tak pe....minyak tu BAGUS !!! macam susu....kaya protein !! suka aku jer......tetibe aku berangan yang kenapa la tak de orang nak masak kan untuk aku?? aku serius lapar nie.....kruk..kruk...kruk.....bunyi perut dah !! ahahhaa.......

tue jer !! tata.....